TYHY-luennot ja hyvinvointi-illat

Tyhy-luentoja olen pitänyt mm jalkojen hyvinvoinnista ja terveydestä – näin lymfaterapeutin roolissa sekä toisesta sydäntä lähellä olevasta teemasta , eli unesta. Olen myös luennoinut kiinalaisen terveen elämän salaisuuksista, sekä vetänyt lyhyitä rentoutushetkiä osana muuta tyhy-päivän sisältöä.

Hyvinvointi-illoissa olen piipahtanut tekemässä pieniä hemmotteluhoitoja, shiatsua ja hierontoja. Tämä on kiva lisä, jos haluat tarjota illanvietossa, jotain erilaista aktiviteettia osallistujille. Tai vaikkapa aloittaa koulutuspäivän meridiaanirentoutuksen tai Qigong harjoitusten parissa.

LUENNOT, RYHMÄOHJAUKSET, TYÖPAJAT JA RETRIITIT

Paremman unen avaimet – uniluento (2h)

Paremman unen avaimet luento tarjoaa uuden näkökulman omaan uneen. Luennon teemoina mm: Mistä uni syntyy ja miten rakennan itselleni hyvät unet. Valjasta itsellesi unitutkijan silmälasit sekä vinkkejä aamuyön pimeille tunneille. Luento toteutetaan asiakkaan tiloissa. Ei rajattua osallistujamäärää.

Paremman unen lähteillä – unityöpaja (4h) (min 8hlö, max 20hlö)

Paremman unen lähteillä, unityöpaja sisältää edellä kuvatun mukaisen uniluennon ja pienryhmäohjauksena erilaisia rentoutumis- ja mielikuvaharjoituksia sekä oman unen-pohdinta tehtäviä. Osallistujien määrä vaikuttaa hintaan. Työpaja toteutetaan asiakkaan tiloissa (Minimi 8hlö, max 20 hlö)

Paremman unen metsästäjät – uniryhmä, (5x2h) (min 4hlö, max 12hlö)

Paremman unen metsästäjät- on uniryhmä, joka pohjautuu kognitiivis-behavioristiseen ryhmä- ja vertaistukityöskentelyyn.  Ryhmä kokoontuu 5 kertaa, kahden tunnin tapaamiselle.  Jokainen ryhmätapaaminen on teemoiteltu, ja pitää sisällään teoriatietoa käsiteltävästä uni-teemasta, vertaistuellista keskustelua ja pohdintaa, sekä kotitehtävät seuraavalle viikolle. Ryhmä auttaa etsimään omia keinoja ja voimavaroja unettomuuteen sekä ohjaa oman käyttäytymismallien tutkimiseen, tulkintaan ja muuttamiseen.  Uniryhmän sisältö on yhdistelmä käypä hoitosuosituksen mukaisia elämänhallinnallisia menetelmiä sekä perinteisen kiinalaisen lääketieteen holistisemman näkökulman hoitomenetelmiä tuotuna tämän päivän arkeen.

Uniretriitti – viikonlopun mittainen retriitti (8h +6h)

Uniretriitti on suunnattu sinulle, joka etsit apua unettomuuteen, olet kiinnostunut unihyvinvoinnista, tai etsit vaihtoehtoista tapaa lähestyä unen tuomia haasteita. Uniretriitti tarjoaa kattavan tietopaketin unettomuudesta, sen lääkkeettömistä hoitovaihtoehdoista, ravinnon ja liikunnan sekä palautumisen ja rentoutumisen merkityksestä sekä mielen ja tunteiden hallinnasta. Ajatuksena on tutkia omaa untaan, ”tieteilijänsilmälasien”-läpi ja saada eväitä parempaan uneen. Unta tarkastellaan myös itämaisen parantamisnäkemyksen kautta, ja teemme erilaisia kehoa- ja mieltä tasapainottavia rentoutumisharjoituksia.

 

Qi Balance – Meridiaanirentoutus (1h) 

Ohjattu ryhmätunti. Tunnilla avataan oman kehon energioita Qi:tä.  Joka virtaa kehon energiakanavilla (meridiaanit) Kun Qi kulkee meissä vapaasti, olemme terveitä, tasapainossa ja jaksamme päivän askareissa. Kun Qi ei virtaa vapaasti, saamme mm päänsärkyjä, erilaisia lihasjumeja, vatsavaivoja ja väsymme.  Tunti yhdistää perinteisen kiinalaisen lääketieteen ideologian, qigong ja taiji sekä jooga tekniikoita, erilaisiin meditatiivisiin hengitys ja mielikuvaharjoituksiin.  Tunti sopii kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille.

Qi Serenity – Unta tasapainoittava meridiaaanirentoutus  (1h)

Ohjattu ryhmätunti.  Rauhallinen, hengityksen ja hitaat meditatiiviset qigong harjoitukset yhdistävä tunti, jonka tarkoituksena on edesauttaa unta ja nukahtamista.

Qi Harmony – meridiaanirentoutus pariskunnille (3h) – työpaja

Ohjattu työpaja pariskunnille. Työpaja yhdistää shiatsun ja qigongin taspainoittavia perustekniikoita, jooga-pohjaisiin venytyksiin sekä parivenytystekniikoihin ja lainaa hieman tantrisen läsnäolon harjoituksia ja yhdistää näistä koko kehoa ja mieltä rentouttavan ja lähentävän kokonaisuuden. Työpaja on suunnattu erityisesti pariskunnille, jotka etsivät kehollista ja mielen tasapainoa, yhdessä.  Samalla työpajasta saa matkaevääksi myös parin kanssa tehtäviä venytyssarjoja, joita on helppo tehdä jatkossa myös kotona. Työpajassa opitut asiat sopivat toisen auttamiseen arjessa ja ihaniin yhteisiin rentoutumishetkiin.

 

Asiantuntija luennot lymfaterapiasta (1-2h)

Luentojen teemoina mm:

  • Lymfaterapiasta apua moneen vaivaan – lymfaterapeutin työ tutuksi
  • Jalkojen hyvinvointi
  • Tukisukka-työpaja
  • Odottavat äidit ja lymfaterapia

 

Yllä esitetyt työpajat ja luennot on muokattavissa tedän tarpeiden mukaisesti.   Tarvittaessa minun kauttani järjestyy myös tapahtumalle sopivat tilat yhteistyötahojeni kautta.

Jos olet kiinostunut hyvinvointiteemaisista  tyhy-luennoista tai olet mahdollisesti innokas järjestämään pienelle porukalle hyvinvointi -illan, laita spostia tai ota minuun yhteyttä puhelimitse. Räätälöidään teille sopiva tapahtuma.

 

cropped-ympyrc3a4logo_puu-3.jpg